Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum sa alegi masina de spalat vase

Cum sa alegi masina de spalat vase
Cum sa alegi masina de spalat vase
Candva, era considerata un obiect de lux, insa, din ce in ce mai multi dintre noi, decid sa includa in dotarea bucatariei o masina de spalat vase. Putini stiu, insa, care sunt aspectele pe care trebuie sa le evaluam pentru a putea a alege masina de spalat vase potrivita. Daca, inainte de a cumpara masina de spalat vase, iti vei pune intrebarile de mai jos, cu siguranta te vei bucura la maxim de noul tau ajutor! 

Incorporabila sau de-sine-statatoare? 

Modelele incorporabile au cel putin 2 mari avantaje: se integreaza perfect in designul bucatariei, de multe ori aducand astfel economie de spatiu, si contribuie la pastrarea curateniei pentru ca nu permit ca intre produsele electrocasnice si cele de mobilier sa se acumuleze praf sau apa. De mentionat, in cazul modelelor incorporabile, este posibilitatea de a monta usa din inox anti-pata. Masinile de spalat vase freestanding au nevoie de sensibil mai mult spatiu, insa, pot fi instalate mai repede si mai usor decat cele incorporabile. 

Exista si modele semi-incorporabile care necesita decuparea partiala a usii corpului de mobilier. Aceasta permit expunerea butoanelor de comanda si necesita atentie suplimentara in cazul in care in casa se afla copii mici. 

Cu ce dimensiuni? 

Dimensiunile cele mai des intalnite sunt 45 cm si 60 cm, reprezentand latimea produsului. De aceasta valoare depinde si cantitatea de vase pe care o poti spala intr-un ciclu. Pentru masinile de spalat vase de 45 de cm vei intalni o capacitate de 6-8 seturi de vesela, iar pentru cele de 60 de cm o capacitate de 12-14 seturi de vesela. 

Cu cate si ce fel de programe? 

Cu cat alegi un model mai sofisticat, cu atat vei avea la dispozitie mai multe programe. Cele mai des intalnite si folosite sunt, insa: Spalare rapida, Spalare economica, Spalare delicata pentru pahare. 

Programul Spalare rapida este ideal daca ai nevoie de vase curate intr-un timp foarte scurt. 

Spalarea economica este folosita pentru a consuma cat mai putina apa si energie fara a neglija calitatea procesului de curatare a veselei. 

De Spalare delicata pentru pahare ai cu siguranta nevoie pentru a oferi atentia necesara curatarii unei vesele delicate de sticla. 

Are caracteristici inteligente? 

Este important, sa fii atent, daca facilitatile deosebite pe care le are masina de spalat vase se potrivesc cu nevoile tale, pentru ca poti considera avantaj o functie care nu te va ajuta prea mult. 

Chiar daca nu este strict necesara, Optiunea Start intarziat isi poate dovedi utilitatea in multe situatii. Delay start sau Start intarziat te ajuta sa programezi inceperea unui ciclu de spalare la ora pe care o doresti, cu o marja de pana la 24 de ore. 

O putem considera o functie „eco”, avand in vedere ca putem programa spalarea la o ora tarzie din noapte, cand energia electrica este mult mai ieftina si nu trebuie sa ne facem probleme in ceea ce priveste zgomotul, mai ales daca optam pentru un model silentios, care atinge un nivel de doar 49 decibeli. 

Cat de economica este? 

Un alt criteriu relevant in alegerea masinii de spalat vase este clasa economica din care face parte. Eficienta energetica pentru un produs electrocasnic, in general, se masoara pe o scara de la A++ la D. Un indiciu ar putea fi sa evaluezi produsul ales in functie de raportul dintre clasa economica si pret. 

Poti alege o masina de spalat vase cu un pret initial mai mic, dar, care sa nu iti permita recuperarea investitiei intr-o perioada de timp rezonabila, facand parte dintr-o clasa de eficienta energetica inferioara. In caz contrar, chiar daca produsul este aparent mai scump si daca e din clasa A++, iti permite sa vezi economiile intr-un timp scurt. 

Exista si functii care ajuta la economii, atat de apa cat si de energie electrica. De exemplu, Spalarea alternativa, ne permite sa curatam o cantitate mai mica de vase, cu un consum proportional. 

Posibilitatea de a regla inaltimea cosului superior, este si ea de ajutor pentru a economisi deoarece iti permite sa speli mai multe vase sau sa introduci si vase de dimensiuni mai mari. 

Pe masura ce tehnologia avanseaza, vei putea intalni diverse functii si caracteristici, insa, este bine sa fii atent pentru a alege masina de spalat vase, care chiar ti se potriveste, luand in calcul si aspecte precum numarul de membri ai familiei, de stilul de viata sau de spatiul pe care il ai la dispozitie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu