Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum să alegi aparatul de tuns

Aparatu de tunsFrizerii profesionisti, dar si cei amatori sau ocazionali, au foarte multe optiuni atunci cand cauta unul dintre cele mai bune aparate de tuns. Pe piata exista o varietate foarte mare de astfel de dispozitive, fiecare cu avantajele si dezavantajele aferente. Unele pot fi de incredere, durabile, precise si rezistente, iar altele pot ceda dupa primele utilizari. Diferenta intre un aparat de tuns bun si unul slab tine de informatiile pe care le ai despre acest produs si de asteptarile pe care le ai de la el. Pentru uzul in confortul propriei case, un aparat de tuns bun trebuie sa fie versatil, cu multe functii, compact, usor de utilizat si curatat.

Un aparat de tuns indeparteaza un volum foarte mare de par, cu o viteza si o precizie crescuta si nu trebuie confundat cu un trimmer, un aparat de tuns corporal sau un aparat de barbierit. Desi functioneaza pe aceleasi principii, difera foarte mult zonele si modul in care le poti utiliza – de exemplu, nu folosi niciodata un trimmer pentru a te tunde, deoarece se va bloca foarte rapid cu par, deoarece este construit pentru a finisa si detalia.

Pentru a alege unul dintre cele mai bune aparate de tuns din acest an, trebuie sa iei in considerare cativa factori ce tin de caracteristicile tehnice, design-ul si eficienta unui astfel de aparat:

Motorul: daca esti un frizer profesionist, acest detaliu trebuie sa te intereseze. Luand in considerare volumul de par tuns intr-o zi obisnuita intr-o frizerie, un aparat de tuns trebuie sa fie destul de puternic si eficient. Orienteaza-te spre unu aparat cu un motor univesal, ce poate fi folosit la o priza obisnuita. Deseori poti gasi in stocul magazinelor produse performante importate din SUA sau Marea Britanie, ce functioneaza la un alt voltaj sau incorporeaza un altfel de motor. Daca esti un utilizator amator, motorul este un factor de decizie secundar; atat timp cat produsul este de la o firma cunoscuta, orienteaza-te mai mult spre alte specificatii.


Fir/ Wireless: pentru uzul casnic sunt deseori promovate produsele wireless, pentru a creste confortul in utilizare si comoditatea. Depinde de tine daca vrei un aparat de tuns cu fir, ce trebuie conectat la o priza pentru a fi utilizat, sau un aparat cu acumulator sau baterie. Intr-o frizerie este aproape obligatoriu ca aparatul de tuns sa fie cu fir. Durata lunga de incarcare a unui acumulator poate dauna numarului total de clienti serviti intr-o zi.


Piepteni: majoritatea aparatelor de tuns din ziua de astazi contin ca si accesorii principale o serie de piepteni distantieri ce ghideaza lungimea firului de par. Orienteaza-te spre un aparat ce contine in pachet o serie de piepteni ficsi, sau spre un aparat cu distanta ajustabila. De obicei, gasesti marimi cuprinse intre 5-6 mm si 16-22 mm sau chiar 30 mm.


Lamele: acestea reprezinta partea activa si cea mai importanta a aparatului de tuns. Lamele difera si ele ca marime, de la 0.2 mm la 13 mm, iar pentru o utilizare indelungata si fara griji, este recomandat ca otelul inoxidabil sa fie principalul material de realizare. Dar mai gasesti printre aparate de tuns produse ce au lamele fabricate din titan sau oxid de zirconiu (material ceramic foarte rezistent). In plus, este necesar ca lamele de taiere sa fie create cu un sistem de autoascutire, ca aparatul sa nu isi piarda eficienta in taiere, dupa cateva utilizari.


Curatare: capetele active ale unui aparat de tuns trebuie sa fie lavabile sub jet de apa. Un dispozitiv ce nu poate fi curatit isi va pierde din eficienta si se va uza foarte repede. Daca aparatul prezinta capete interschimbabile, cu atat mai bine. Poti indeparta capatul folosit si sa indepartezi prin spalare firele de par ramase printre dintii lamei.


Accesorii: in pachetul de achizitie a unui aparat de tuns, vei gasi frecvent cateva accesorii standard. Printre acestea, cele mai des intalnite sunt husa de transport, o perie de mici dimensiuni ce ajuta la indepartarea firelor de par taiate, de pe lame si capetele active si un lichid de lubrifiere, ce incurajeaza buna functionare a aparatului.


Designul: forma aparatului trebuie sa fie una ergnonomica, usor de utilizat si pe cat posibil sa incorporeze niste zone aderente pe maner. Fie ca sunt realizate din cauciuc, sau dintr-un alt material aderent, aceste zone vor asigura o priza buna si un tuns mai precis.

Un comentariu: