Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum să alegi aragazul

Cum să alegi aragazul


La alegerea unui aragaz, trebuie sa tineti cont de cateva criterii foarte importante.
Primul, si cel decisiv cred eu ca este bugetul de care dispuneti.

Al doilea este marimea spatiului bucatariei. 
Bucataria este cea mai des folosita camera din intreaga casa. Asa ca spatiul sau trebuie pretuit si compartimentat cu mare grija. Daca ai aici tineti masina de spalat, masa, scaunele, dulapurile si, evident, chiuveta, spatiul este primul criteriu pe care trebuie sa-l ai in vedere cand alegi noul aragaz.

La ce va uitati atunci cand vreti sa achizitionati un aragaz? Intre un aragaz clasic si unul cu plita si cuptor individuale ce alegeti?

Sa fie electric sau pe gaz? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia?

 Sa fie de inox sau nu?

Nu sfatuiesc pe nimeni sa-si ia aragaz sau hota din inox, decat bine-nteles daca vreti sa stati cu carpa-n mana si sa stergeti la el mereu. Se vede orice pata, strop sau cand il spalati si cand il stergeti cu timpul o sa se vada urmele de stres...ca la oglinda cand nu se sterge cum trebuie. 
La hota, nu mai zic, ca e smotru si mai mare! 

Cand mi-am cumparat aragazul m-am uitat sa aiba asa: cel putin 4 ochiuri, aprindere cu scanteie, lumina la cuptor, rotisor si sa fie usor de curatat. Hota am ales-o cu doua motoare ca sa faca fata daca as gati pe toate cele 4 ochiuri in acelasi timp.
Cum să alegi aragazul
Cum să alegi aragazul
Pentru mine a contat sa fie incorporabil, sa aiba cuptorul electric si, pe langa cele trei ochiuri cu gaz, sa aiba si o plita -electrica- (pentru numeroasele zile de vara cand se opreste gazul din cauza diferitelor lucrari.

Si in cazul acestui produs electrocasnic, in momentul achizitionarii lui va trebui sa cunoasteti in amanunt detalii despre functiile sale de utilizare, dimensiuni, design, consum energetic (in cazul plitelor electrice) si bineinteles pret, calitate si garantie. 

Vreau un aragaz obisnuit, cu patru ochiuri, sau unul cu sase arzatoare? Cu aprindere electrica sau nu? Sa aiba dispozitiv de siguranta, termostat pentru cuptor, grill si rotisor? Sa fie dintr-un material obisnuit sau din inox? Sa se poata intretine usor? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile al caror raspuns trebuie sa-l aveti la momentul cumpararii aragazului. 

De asemenea, usa cuptorului (in totalitate sau partial din sticla cu geam dublu), compartimentul de tavi, sistemul de autocuratire catalitica, iluminatul cuptorului, capacul (din sticla sau metal), set duze pentru GPL inclus sau sistemul de siguranta pentru supravegherea flacarii sunt alte caracteristici pe care trebuie sa le cunoasteti. 

Si, daca tot v-ati cumparat un astfel de obiect, indispensabil oricarei bucatarii, pentru a evita condensul in momentul folosirii lui merita sa completati acest sistem casnic cu o hota. De ani buni, locul obisnuitelor hote a fost luat de cele electrice, cu o putere mult mai mare de absorbtie. La acest capitol trebuie sa aveti in vedere, in functie de pret si garantie, calitatea si capacitatea de functionare a fiecarei hote. Numarul treptelor de reglare a vitezei de absorbtie, lampa de iluminare, culoarea, controlul mecanic sau automat, nivelul de zgomot, filtrul pentru grasimi sau deschiderea pentru aerisirea pe acoperis sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont in momentul in care ati luat decizia de a va cumpara o hota.

Puteti opta pentru plita electrica cu inductie. Este mult mai eficienta si modelele noi au consum redus.
Un litru de apa pe aragaz fierbe in 8 minute, pe plita electrica in 4 minute iar pe cea cu inductie in 2 minute.Timpul de lucru se reduce foarte mult si ea functioneaza doar cand are vas metalic pe ea, in momentul cand ridici vasul plita e rece, deci nu e nici un pericol pt copii.

Evident ca vei alege un aragaz pe masura familiei tale. Daca te incadrezi in tipologia mama, tata si copii, atunci cu siguranta va trebui sa alegi un aragaz rezistent, avand calitati fiabile si neaparat dotat cu un dispozitiv de siguranta. Acesta din urma este un sistem ce intrerupe alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se stinge accidental, prevenind astfel acumularile de gaz din interiorul cuptorului. Aragazele au functii multiple (wok, grill, aprindere electrica, rotisor si termostat) care te ajuta sa gatesti sanatos, fara a compromite gustul si savoarea mancarurilor.

Deci, daca iti doresti un aragaz sau te-ai plictisit de cel vechi oferta este mai mult decat generoasa si variata, iar multitudinea tipurilor de aragazuri, ce experimenteaza sau deja au fost implementate pe piata romaneasca, iti va da posibilitatea unei alegeri perfecte.

Va doresc o alegere inteleapta! Succes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu