Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum să alegi televizorul

Cum să alegi televizorul

Cum să alegi televizorul
Cum să alegi televizorul
Exista foarte multe modele de televizoare disponibile pe piata, iar acest lucru face alegerea ceva mai dificila. Cum stim care este modelul potrivit pentru noi ? Pentru a simplifica decizia, am decis sa va impartasesc experienta mea in materie de televizoare si, mai mult decat atat, sa o rezum la cele 3 aspecte esentiale pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand doriti sa achizitionati televizor.

Primul si cel decisiv,este din nou pretul. Dar sunt si vesti bune! Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii si inovatii si raspandirea acestora, si preturile au inceput sa fie din ce in ce accesibile.

Spatiul de cere dispuneti determina si marimea (diagonala) televizorului
Stim ca este tentant sa achiztionam cel mai mare televizor HD cu ecran plat, insa dimensiunea ecranului trebuie aleasa in functie de cat de departe fata de televizor vreti sa stati. Daca veti sta prea aproape, veti observa pixelarea; daca veti sta prea departe, s-ar putea sa ratati detaliile suplimentare pe care le ofera o rezolutie HD.

Este foarte importanta insa si rezolutia materialului pe care il urmariti. Daca in majoritatea timpului vizionati un material cu rezolutie standard, atunci va recomandam sa stati ceva mai departe de televizor, pentru a nu va confrunta cu efectele de compresie sau scalare. Materialele cu continut HD (mai ales Full HD 1920×1080) va permit sa stati mai aproape de ecran si astfel va puteti bucura de detaliile suplimentare si experienta cinematica.
Datorita imbunatatirilor recente in materie de calitate a scalarii la HDTV-urile moderne, astazi puteti urmari un material SD stand mai aproape de televizor.

Rezolutia imaginilor in miscare

Televizoarele HD cele mai potrivite pentru a urmari un meci de fotbal sunt cele care pot reda in timp rapid miscarea de pe ecran, limitand pe cat posibil efectul de motion blur. Astfel, trebuie sa luati in considerare rezolutia imaginilor in miscare: cu cat aceasta este mai mare, cu atat efectul de blur va fi mai mic.
Desi in ultimii ani televizoarele LCD au castigat teren si au beneficiat de imbunatatiri semnificative, atunci cand vorbim de rezolutie mare de miscare, televizoarele cu display de tip plasma raman in top, mai ales daca ne referim la vizualizarea unui sport cu actiuni rapide, cum este fotbalul.

Daca totusi preferati televizoarele LED sau LCD datorita designului elegant si a consumului redus de energie, atunci va veti bucura sa aflati ca unele LED-uri si LCD-uri vin acum echipate cu MCFI si tehnologii de 100Hz si 200Hz, caracteristici ce le apropie cat mai mult de rezolutia de miscare oferita de o plasma. Cu toate acestea, pe LCD sau LED veti observa efecte nedorite in imagine.

Unghiul de vizionare
In acest domeniu, televizoarele cu plasma sunt suverane : ca si televizoarele cu tub catodic, acestea nu sufera nicio modificare la contrast sau culoare atunci cand privim dintr-un unghi mai ascutit.
Aici sesizam o diferenta majora intre televizoarele cu plasma si televizoarele LED/LCD, unde in unghiurile ascutite negrul isi pierde intensitatea iar culorile se estompeaza. Totusi unele LED-uri si LCD-uri, daca au din dotare panouri IPS, au un unghi de vizionare mai bun fata de televizoarele cu panouri VA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu