Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum să alegi mașina de spalat

Cum să alegi mașina de spalat 

cum sa alegi masina de spalat
Cum să alegi mașina de spalat 
Pentru ca este unul din aparatele electrocasnice importante ale unei gospodarii, masina de spalat trebuie sa fie o investitie pe termen lung. Stiind cat de importanta este o asemenea decizie, am realizat acest material, care sper sa va va usureze alegerea.

Am incercat sa identific cat mai multe criterii, astfel incat dupa parcurgerea acestui articol sa alegeti produsul care vi se potriveste cel mai bine.
- Comparati preturile in diferite magazine cu bugetul pe care-l aveti la dispozitie 
- Masurati spatiul în care aveti de gand sa instalati noul aparat. Chiar si un centimetru in plus fata de calculele dumneavoastra conteaza enorm. Aici poate interveni si o dilema intre a alege o masina de spalat cu incarcare orizontala sau una cu incarcare verticala. Pentru a ocupa mai putin spatiu, este recomandata o masina de spalat cu incarcare verticala, insa aceasta spala mai putine rufe intr-o anumita perioada de timp, comparativ cu un model cu incarcare orizontala.
- Clasa energetica este un detaliu pe care sa il luati in considerare, deoarece aceasta reflecta consumul de energie electrica. Clasificarea se face pe o scara de la G (cel mai mare consum) la A (cel mai mic consum). In ultimii ani se produc tot mai putine masini de spalat cu clasa de energie mai mica de C, iar noile modele au A* sau A**, adica un consum foarte mic de energie.
- Viteza de centrifugare sau numarul de turatii se refera la viteza cu care functioneaza masina de spalat. Altfel, daca doriti sa rufele dumneavoastra sa fie spalate cat mai bine, este indicat sa cumparati o masina de spalat cu viteza de centriguare mai mare de 1000 de rotatii pe minut.
- Este indicat ca masina de spalat aleasa sa aiba cuva realizata din materiale rezistente: poliplex, duraprop sau inox. Acestea au o durata de viata mult mai mare si se uzeaza mai greu sub actiunea detergentilor si a duritatii apei.
- Multi sunt tentati sa cumpere o masina de spalat cu un numar cat mai mare de programe. Insa complexitatea programelor face o masina de spalat mai performanta (de exemplu: prespalare, spalare rufe colorate, bumbac, lana, spalare rufe albe, spalare mixta etc.)
- Fiti atenti la detalii precum posibilitatea adaugarii de balsam, inalbitor, un program extra pentru spalare manuala (daca este cazul) ,  setari automate de temperatura, iar pentru cei care detin animale de casa exista si functia PET care scoate mai usor firele de par de pe rufe.
- Asigurati-va ca se poate ajunge usor la filtrul de scame
- Cantitatea de rufe care poate fi spalata. Unele masini de spalat au si o functie automata de cantarire a rufelor
- Zgomotul pe care masina de spalat il face si unde locul amplasarii in casa dumneavoastra.

Un comentariu:

  1. Am gasit un articol detaliat despre cum sa iti alegi masina de spalat pe http://bestreview.ro/masini-de-spalat-rufe-pret-pareri/. Sper sa va ajute.

    RăspundețiȘtergere