Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum să alegi fierul de călcat

cum sa alegi fierul de calcat
Cum să alegi fierul de călcat

Cum să alegi fierul de călcat

Aspectul atragator, functiile complexe si pretul fac dificila alegerea fierului de calcat ideal.
Pentru a va elucida in aceasta privinta, aflati care sunt calitatile pe care ar trebui sa le aiba un fier de calcat. 

Principalele criterii demne de luat in seama sunt: puterea, talpa, termostatul cu buton de reglare a temperaturii (mentine temperatura dorita/optima fiecarui tip de material in parte), rezervorul de apa, vaporizatorul si lampa de control.

Pretul
Piata abunda de diferite tipuri si marci, unele mai cunoscute, altele no-name.

Cantitatea de haine ce se calca saptamanal

Puterea electrica
Valorile oscileaza intre 1.000 si 2.600 W. Eficienta si capacitatea de uscare a fierului de calcat este influentata in mod direct de puterea electrica. Pentru eficienta sunt recomandate fiarele care au cel putin 1.600 W.

Capacitatea fierului de calcat
Aparatele sunt dotate cu vaporizator si dispozitiv de pulverizare a apei, necesare mai ales in cazul hainelor foarte sifonate. Capacitatea rezervorului variaza intre 0.14 si 0.45 l. Un rezervor mai mare prezinta avantajul  ca se umple mai rar si nu trebuie sa astepti regenerarea jetului de abur. Un fier de calcat cu rezervor de apa detasabil permite ca alimentarea cu apa sa se faca mai usor. Cu cat este mai mare puterea (W), cu atat caldura generata este mai puternica.

Aburii
Cele mai multe fiare de calcat sunt echipate cu un dispozitiv turbo care produce instantaneu un jet gros de aburi sau cu un sistem care permite producerea aburilor si in pozitie verticala.

Talpa fierului de calcat
Poate fi realizata din otel inoxidabil, aluminiu, otel cromat special, teflon. Specialistii le recomanda pe cele din otel inoxidabil. Modelele a caror talpa este marcata cu gaurele asigura o calcare uniforma a hainelor.

Functii de mare ajutor
- Daca aveti haine care se calca foarte greu, optati pentru un fier de calcat care sa dispuna de o tehnologie care, printr-un proces de ionizare, sunt eliminate si cele mai dificile cute.
- Functia Self-Clean reprezinta un ciclu de cateva minute prin care calcarul este indepartat automat.

Din pacate nu s-a inventat inca fierul de calcat care sa calce singur...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu