Sfaturi cum sa alegi corect aparatele electrocasnice nelipsite din nicio casa

Cum să alegi robotul de bucătărie

Cum să alegi robotul de bucătărie
Cum să alegi robotul de bucătărie

Cum să alegi robotul de bucătărie


Începe prin a te gandi la felurile de mancare pe care le pregatesti de obicei si la ingredientele folosite. Daca pregatesti in general mancaruri traditionale din ingrediente de baza atunci cu siguranta vei aprecia puterea de taiere, feliere si tocare a unui robot de bucatarie. Este important sa alegi un robot de bucatarie de dimensiuni potrivite pentru nevoile tale. Bolurile robotilor de bucatarie sunt de mai multe dimensiuni.

Daca pregatesti retete sofisticate, care necesita precizie si putere atunci alege un robot de bucatarie profesional. Acestea au boluri mai mari si sunt mai puternice, minim 750 W. Pe de alta parte, daca gatesti pentru 1-2 persoane doar, atunci alege un robot mai compact care poate toca o ceapa in doar cateva secunde, macina nuca printr-o apasare de buton si rade imediat o bucata mare de branza.

Ai grija ca robotul de bucatarie pe care il iei in calcul sa ofere un acces facil al ingredientelor catre lamele de taiere, si ca bolul si lamele se pot spala in masina de spalat vase. Cei mai multi roboti de bucatarie ofera mai multe facilitati si vin echipati cu mai multe tipuri de lame si ustensile. Multe dintre aparatele de acest fel includ deja functia de blender sau storcator de citrice.

Motorul este situat la baza robotului de bucatarie. O baza mai mare inseamna un motor mai mare si mai puternic. Acest lucru il va face mai voluminos, insa acesta nu este un lucru negativ pentru ca o baza mai mare asigura o mai buna stabilitate a robotului si mai putine vibratii in timpul functionarii. Majoritatea robotilor de bucatarie ofera trei trepte de viteza si o optiune Pulse.

Bolul difera in dimensiune in functie de aparat, asadar alege unul potrivit nevoilor tale. Acesta vine echipat cu un capac etans pentru a impiedica ingredientele sa sara din bol, cat si un alimentator de plastic pentru a impinge alimentele catre lamele de taiere fara a risca sa ne accidentam.

Accesorii si lame: Lamele si accesoriile care vin impreuna cu robotul de bucatarie il tranforma intr-un aparat multifunctional foarte util in bucatarie. Lamele diferite iti permit sa tai, toci, feliezi, razi sau sa amesteci ingredientele dupa bunul plac. Majoritatea accesoriilor se pot spala in masina de spalat vase pentru o curatare usoara. Alte accesorii cu care poate fi echipat robotul tau sunt lamele pentru framantarea aluatului, discuri pentru feliere, tocare sau taiere tip julien, accesoriul pentru batutul oualelor sau storcatorul de citrice.

În concluzie, înainte de a alege un robot de bucătărie, gândeşte-te: 

- Ai loc de stocare? Un robot de bucătărie cu toate accesoriile ocupă destul de mult loc iar dacă spaţiul în bucătărie e limitat, ar trebui să te iei în considerare un blender cu extensii, precum cel de mai sus. E mai uşor de spălat, toate accesoriile întră într-un sertar şi e uşor de transportat.
- Vei folosi toate funcţiile? Pentru un bucătăr amator, un robot de bucătărie arată ca o super jucărie. Dar dacă ar fi să analizăm mai bine, roboţii au de obicei multe funcţii pe care nu ajungi să le foloseşti prea des. Vei scoate robotul de bucătărie să toci o ceapă sau să razi doi morcovi? Probabil nu, aşa că nu ar trebui să plăteşti în plus pentru acele funcţii. Dacă găteşti pentru mai mulţi oameni des, atunci poate ţi-ar folosi un robot mai mare.
- Vrei doar anumite funcţii? Eu voiam să-mi iau un robot în special pentru funcţiile de tăiat chips-uri sau amestecat aluat, dar am realizat apoi că pot să-mi iau o mandolină pentru asta şi că, de fapt, nu fac aluaturi aşa des. Vasul blenderului meu e suficient pentru a face un pate brisee.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu